Stel uw systeem samen

Als u over wilt gaan op zonne-energie, dan zijn er een aantal zaken waarmee rekening gehouden moet worden:

  1. Budget
  2. Energieverbruik en gewenste opbrengst
  3. Dak
  4. Montage
  5. Offerte

Budget

Voor ieder budget zijn er mogelijkheden om zonne-energie op te wekken. Vanaf € 600 kunt u al gebruik maken van zonnepanelen, maar om geheel zelfvoorzienend te zijn in uw stroomverbruik gaat de prijs snel richting de € 5000. Dat is een keuze die u zelf zult moeten maken.

Energieverbruik en gewenste opbrengst

Wat verbruikt u nu eigenlijk aan energie? Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer 3500 kWh op jaarbasis. Het precieze energieverbruik is terug te vinden op de jaarrekening van uw energiebedrijf. Dan moet u een keuze maken: wilt u alles zelf opbrengen aan energie, en het eventuele overschot terug het energienetwerk insturen, of wilt u slechts een deel van uw energie duurzaam maken? Deze vraag hangt tevens samen met uw budget.

Dak

Om precies te weten wat de mogelijkheden zijn, is het noodzakelijk om het dak in kaart te brengen.

  • Heeft u een schuin dak of een plat dak?
  • Wat zijn de afmetingen van het dak?
  • Wat is de hellingshoek?
  • Wat is de ondergrond (dakpannen, golfplaten)?
  • Hoe staat de zon ten opzichte van het dak?

Op basis van die gegevens kan er een reële schatting worden gemaakt van het aantal benodigde zonnepanelen om uw gewenste opbrengst te realiseren. Een dak op het noorden of in de schaduw krijgt minder zon dan een dak op het zuiden.

Montage

Vervolgens is het belangrijk hoe de montage gebeurd. Wij leveren totaaloplossingen inclusief montage, maar  u kunt er ook voor kiezen om de montage zelf te doen. Indien u kiest voor een montage door ons, zullen uw zonnepanelen vakkundig en zorgvuldig gemonteerd worden, zonder risico's voor u.

Offerte

Heeft u alles duidelijk in kaart gebracht? Dan kunnen wij een passende offerte uitbrengen op basis van de gegevens. U kunt ook uw eigen set samenstellen.